Рішення Харківської міської ради "Про припинення комунальних закладів охорони здоров'я міста Харкова шляхом реорганізації (перетворення) в комунальні некомерційні підприємства Харківської міської ради"


УКРАЇНА
ХАРКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
19 сесія 7 скликання
РІШЕННЯ
Відповідно до ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 78 Господарського кодексу України, ст.ст. 104-108 Цивільного кодексу України, р. IV Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань», Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров'я», Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення», з метою раціонального використання майна комунальної власності міста, покращення якості надання медичних послуг та забезпечення розвитку закладів охорони здоров'я, що обслуговують населення міста, керуючись ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Харківська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Припинити комунальні заклади охорони здоров'я міста Харкова шляхом реорганізації (перетворення) в комунальні некомерційні підприємства Харківської міської ради згідно з додатком.
2. Встановити для створених комунальних підприємств мінімальний розмір статутного фонду в сумі не меншій, ніж 10 мінімальних заробітних плат, виходячи із ставки мінімальної заробітної плати, яка діє на момент прийняття рішення.
Статутний фонд формується за рахунок майна, що належить до комунальної власності територіальної громади м. Харкова.
3. Встановити строк для пред'явлення кредиторами вимог - два місяці з дня офіційного оприлюднення рішення щодо реорганізації юридичних осіб та порядок заявления кредиторами вимог шляхом направлення письмових вимог на адресу юридичних осіб, які припиняються.
4. Встановити, що комунальні некомерційні підприємства є правонаступниками майна, всіх прав та обов'язків комунальних закладів охорони здоров'я, які припиняються відповідно до пункту 1 рішення.
5. Виконавчим органам Харківської міської ради в межах наданих повноважень здійснити відповідні заходи, пов'язані з прийняттям рішення.
6. Департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міської ради (Сідоренко Ю.С.) забезпечити оприлюднення рішення у засобах масової інформації.
7. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію Харківської міської ради з питань соціального захисту та охорони здоров'я і секретаря Харківської міської ради.

Міський голова                                                   Г.А.Кернес